Theorie B (auto) en AM (scooter) online

Kemp Rijopleidingen biedt online theorielessen aan voor de auto en de scooter. Voordat je een praktijkexamen (en ook een tussentijdse toets) kunt afleggen, moet je een voldoende resultaat hebben behaald voor het theorie-examen. Het theorie-examen wordt bij het CBR afgenomen. Na afloop van het theorie-examen krijg je direct de uitslag in je scherm te zien en vervolgens ontvang je het uitslagformulier via e-mail.

Om in aanmerking te komen voor het theorie-examen moet je minimaal 15½ jaar oud zijn voor de bromfiets en 16 jaar voor de auto. Dit is de vereiste leeftijdsgrens die je moet bereiken voordat je het examen kunt afleggen.

Online Theorie aanvragen

Meld je aan voor online theorielessen bij Kemp Rijopleidingen.

Hoe zit dat, online theorie?

Bij het theorie-examen zijn de vragen vaak uitdagend, waardoor alleen studeren uit een boek zelden tot succes leidt. Bij Kemp bieden we regelmatig een online theoriecursus aan. Ons geavanceerde theoriesysteem, gecombineerd met traditioneel lesmateriaal, bereidt je veel beter voor op het examen. Kies voor een grondige voorbereiding met Kemp!

Met onze deskundige docent achter de computer krijg je direct toegang tot een interactieve leerervaring. Via audio en video word je begeleid door de lesstof, net zoals in een traditioneel klaslokaal. De PowerPoint-presentatie wordt gedeeld met jou en je medecursisten en je krijgt uitgebreide uitleg over verkeersregels + handige tips. Interactie is gegarandeerd – onze docent kan individuele deelnemers dempen of de hele groep betrekken. Het beste van alles? Je hoeft de deur niet uit voor deze cursus. Bespaar reistijd en neem deel waar je ook bent. Leer efficiënt en flexibel met onze online theoriecursus!

Bij ons kun je de cursus volgen op een laptop, computer, tablet of telefoon, zolang je maar beschikt over een goede internetverbinding, een werkende camera en helder geluid. Om te voorkomen dat je te lang naar een scherm moet staren, hebben we de cursus verdeeld over twee dagen. We beginnen met een avondles gevolgd door een zaterdag. Voor de cursisten die de bromfietsopleiding volgen, duurt deze zaterdag een half uurtje langer. Zo bieden we een comfortabele en effectieve leerervaring!

online theorie

Het theorie-examen

Bij elk theorie-examen krijg je vragen over verkeersregels en verkeersinzicht. Bij het theorie-examen categorie B komt hier ook nog het onderdeel gevaarherkenning bij kijken. Bij dit onderdeel draait het om het tijdig herkennen van potentieel gevaarlijke situaties en het juist handelen daarop.

Bij het CBR-theorie-examen verloopt dit proces als volgt:

Geslaagd! Wat nu?

Als je geslaagd bent voor je theorie-examen, kun je je gaan voorbereiden op het praktijkexamen!