Theorie B (auto) en Am (scooter) Online

Kemp Rijopleidingen biedt online theorielessen voor Auto en Scooter. Voordat je een praktijkexamen (en ook tussentijdse toets) kunt afleggen moet je een voldoende resultaat hebben behaald voor je theorie. Het hierbij horende theorie-examen wordt bij het CBR afgenomen. Na afloop van het theorie-examen krijg je direct de uitslag in je scherm te zien en ontvang je het uitslagformulier via e-mail. Om toegelaten te worden dien je voor auto minimaal 16 jaar te zijn en voor de scooter (bromfiets) 15½ jaar.

Online Theorie aanvragen

Meld je aan voor online theorielessen bij Kemp Rijopleidingen.

Hoe zit dat, online theorie?

De vragen bij de theorie-examens zijn vaak zo lastig dat alleen leren uit een boekje alleen zelden tot succes leidt. Bij Kemp geven wij regelmatig een online theoriecursus, waarbij ons theoriesysteem – in combinatie met het gebruikelijke lesmateriaal – je veel beter voorbereid het theorie-examen aan kan!

Tijdens het online theorie volgen zit onze docent zit achter een computer en geeft jou online toegang. Je ziet en hoort de spreker(s) via audio en video. De cursus verloopt net zoals bij een klassikale cursus; de docent deelt met jou en andere cursisten de PowerPoint slides en legt de verkeersregels en tips net zoals in een reguliere klas uit. Uiteraard is er ook interactie. De docent kan muten en unmuten, zowel individueel als alle cursisten. Groot voordeel is natuurlijk dat je niet naar de rijschool hoeft te komen, dus dit scheelt reistijd en je kunt altijd deelnemen, waar je ook bent.

Je kunt gebruik maken van een laptop, computer, tablet of telefoon, zo lang je maar een goede internetverbinding, een camerafunctie en helder geluid hebt. Aangezien een hele dag naar je scherm kijken wat lang en vermoeiend kan zijn, verdelen wij de cursus over twee dagen. We beginnen met een lesavond gevolgd door een zaterdag. Deze zaterdag duurt voor de cursisten die de bromfiets opleiding volgen een half uurtje langer.

online theorie

Het theorie examen

In het theorie-examen krijg je altijd vragen over verkeersregels en verkeersinzicht. Bij ‘auto’ krijg je ook het onderdeel ‘Gevaarherkenning’ Dit gaat over het herkennen van gevaar en wat je moet doen in een bepaalde situatie.

Zo gaat het bij het theorie-examen van het CBR:

Geslaagd! Wat nu?

Als je geslaagd bent voor je theorie-examen, hoef je alleen nog je praktijk te halen!